Video: Νικολέττα Ράλλη και Άννα Πρέλεβιτς μαγειρεύουν τις αγαπημένες τους συνταγές
Δείτε το βίντεο και ανακαλύψτε τις συνταγές!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Μαγειρέματος: 60’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Πιάτα: 6 άτομα
Υλικά
300 γρ. ρεβύθια
1 σκελίδα σκόρδο
80 γρ. ταχίνι
1 λεμόνι
50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Για το σερβίρισμα
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
20 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
Εκτέλεση
Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε άφθονο νερό.
Την επόμενη βράζουμε τα ρεβύθια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
Πολτοποιούμε για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το κύμινο, πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το αλάτι. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε λίγο νερό από τα ρεβύθια ή νερό.
Σερβίρουμε το χούμους με το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο και τον φρέσκο κόλιανδρο.
Tips:
- Μπορούμε να σερβίρουμε το χούμους με σπόρους ροδιού
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταχίνι ολικής άλεσης
Δείτε το βίντεο και ανακαλύψτε τις συνταγές!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ