Video: Ο Γιώργος Τσούλης μαγειρεύει Vegan Cheese Cake με χαλβά Όλυμπος!
Μία εξαιρετική πρόταση για το τραπέζι σας!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΥΛΙΚΑ
500γρ. γίγαντες
200ml. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
800γρ. ντομάτα κονκασέ
2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουλιάζουμε τους γίγνατες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.
2. Έπειτα σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες ξαφρίζοντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
3. Μόλις ετοιμαστούν τους σουρώνουμε και κρατάμε 200ml. από το νερό του βρασίματος.
4. Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές φλωρίνης, το σέλερι, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
5. Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό του βρασμού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν οι γίγαντες και να έχουν μαγειρευτεί καλά.
7. Μόλις ετοιμαστούν τους σερβίρουμε ζεστούς από το φούρνο.
#tsoulotip: Στη περίπτωση που οι γίγαντες που χρησιμοποιούμε δεν βράζουν εύκολα όταν τους μουλιάζουμε ρίχνουμε λίγη μαγειρική σόδα.
Μία εξαιρετική πρόταση για το τραπέζι σας!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΔείτε το μενού της 5ης εβδομάδας!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΗ συνταγή τους είναι πολύ εύκολη και ελπίζουμε να την επιλέξετε!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ