Στρώνοντας τραπέζι την Σαρακοστή: Το art de la table της παραδοσιακής νοικοκυράς
Όταν η αγάπη και η παράδοση συναντιούνται στο ίδιο τραπέζι!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΦέτος έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να χαρούμε, να γελάσουμε και να χαρούμε μοναδικές στιγμές και ξεχωριστές γεύσεις! Έτσι ξεχνάμε τα δύσκολα και ξεκινάμε από το μηδέν. Κάθε Zero, μια νέα αρχή! Πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας;
Υλικά
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κιλό καλαμαράκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σφηνάκι ούζο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι – πιπέρι
1 κ γλ. ρίγανη
1 κ γλ. δυόσμο
1,5 λίτρο ζεστό νερό
μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμόνι
Ας παρακολουθήσουμε στο παρακάτω βίντεο την εκτέλεση της πεντανόστιμης συνταγής και ένα έξτρα tip από τη Mamatsita!
Όταν η αγάπη και η παράδοση συναντιούνται στο ίδιο τραπέζι!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΤι είναι πραγματικά νηστίσιμο και τι όχι;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΤο βαθύτερο και ουσιαστικό νόημα της νηστείας στις μέρες μας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΤι μπορούμε να φτιάξουμε με την... «ταπεινή» φακή;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣυνταγές που υπήρχαν πάντα στο ελληνικό σαρακοστιανό τραπέζι
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ