2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πράσινη σαλάτα με ρεβίθια, χειροποίητα κρουτόν και dressing από ταχίνι

Οι σαλάτες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διατροφή μας  - την περίοδο της Σαρακοστής, ακόμα μεγαλύτερο!
Ετοιμάζουμε λοιπόν και απολαμβάνουμε μαζί με όλη την οικογένεια, γευστικές και χορταστικές σαλάτες ως πλήρες γεύμα και προσφέρουμε στους αγαπημένους μας πιάτα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Αυτή εδώ η πράσινη σαλάτα με τα λογιών λογιών μαρουλάκια (φυτικές ίνες), τα ρεβίθια (πρωτεΐνη), τα πανεύκολα χειροποίητα κρουτόν (έξτρα γεύση) και το υπέροχο αρωματικό dressing από ταχίνι, ελαιόλαδο, λάδι και σκόρδο.
Μία παγωμένη Βίκος Cola Zero για τον καθένα για να την απολαύσουμε και έχουμε την πιο νόστιμη και θρεπτική σαλάτα της Σαρακοστής!

Υλικά

για τη σαλάτα
μαρούλι
πράσινη & κόκκινη λόλα
baby ρόκα
½ κρεμμύδι σε φέτες

για τα ρεβίθια
200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
½  κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά

για τα κρουτόν
2-3 φέτες χθεσινό ψωμί
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
½ κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
για το dressing
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι-πιπέρι
 

Εκτέλεση

1. Χοντροκόβω όλα τα πράσινα και τα τοποθετώ στη σαλατιέρα μαζί με τις φέτες από το κρεμμύδι.
2. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος τοποθετώ τα βρασμένα ρεβίθια και τα σοτάρω για 2 λεπτά στο ελαιόλαδο και την πάπρικα . Στη συνέχεια τα μεταφέρω στη σαλατιέρα.
3. Κόβω τις φέτες του ψωμιού σε κυβάκια και τα τοποθετώ στο ίδιο σκεύος που σόταρα τα ρεβίθια. Τα ραντίζω με το ελαιόλαδο , τους προσθέτω αλάτι – πιπέρι και τα μυρωδικά και τα ψήνω για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά , ανακατεύοντας τα διαρκώς μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
4. Ετοιμάζω το dressing, βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι και ανακινώντας καλά.
5. Μεταφέρω τα κρουτόν στην σαλατιέρα και περιχύνω τη σαλάτα με το dressing.