4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σπανακόρυζο γιαχνί

Σπανακόρυζο γιαχνί

 


Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Xρόνος Μαγειρέματος: 30’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Πιάτα: 4-5

Υλικά
1000 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
120 γρ. ρύζι καρολίνα
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
250 ml. ζωμό λαχανικών
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ζωμό.
Μόλις το ρύζι πάρει μια βράση προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, ανακατεύουμε και μόλις «πέσει» ο όγκος τους προσθέτουμε το το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, σερβίρουμε με λεμόνι

Tips:
- Τα λαχανικά θα κατεβάσουν τα «δικά» τους υγρά, όμως σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό
- Μπορούμε να προσθέσουμε αρωματικά χόρτα ή σέσκουλα